مقدمه‌ای بر بلفارو پلاستی

برای بسیاری از افراد جامعه داشتن چهره زیبا و با‌طراوت اهمیت فراوانی دارد. در دنیای امروز حفظ سلامت بدن و شادابی پوست از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. بسیاری از نشانه‌های شخصیتی شما توسط ظاهر و نوع پوشش‌تان در جامعه منعکس می‌گردد. اگر شما جزو آن دسته افرادی هستید که به مراقبت چهره و بدن خود اهمیت فراوانی می‌دهند و در حفظ شادابی و سلامت پوست خود کوشا هستند، مطمئن باشید اطرافیان از معاشرت با شما احساس خوشایند و دلپذیری خواهند داشتید. در این مقاله به یکی از اعضای مهم صورت که از اصلی‌ترین المان‌های زیبایی شناختی انسان شمرده می‌شود و تاثیر به‌سزایی در حالت چهره شما دارد، پرداختیم و تصمیم داریم با توضیح مفصل در مورد جراحی پلک (بلفارو پلاستی) شما را در حفظ زیبایی و سلامت صورت راهنمایی کنیم.

چه افرادی جراحی پلک (بلفارو پلاستی) انجام می‌دهند؟

اکثر مردم ایران به دلیل داشتن چهره آسیایی چشم‌های کشیده و زیبایی دارند. علاوه براین بسیاری از بانوان با انجام میکاپ‌های مختلف بر روی پلک و مژه به زیبایی و جذابیت آن‌ها می‌افزایند. اما با گذر زمان و افزایش سن به شکل طبیعی و ناخواسته پوست بدن شل و افتاده می‌شود. طبق نظر محققان جاذبه زمین و کاهش سوخت‌و‌ساز بدن از عوامل اصلی این اتفاق هستند.

یکی از بخش‌هایی که تحت تاثیر افزایش سن دچار تغییر می‌شوند پلک‌ها هستند. افتادگی پلک‌های بالایی به دلیل ضعیف شدن ماهیچه پلک، ایجاد لایه‌های چربی در زیر پلک و به‌وجود آمدن چین و چروک در حاشیه چشم از جمله مسائلی هستند که در پی افزایش عمر رخ می‌دهند. موارد مذکور سبب می‌شود حالتی خسته و غمگین از صورت افراد بازتاب داده شود، به همین خاطر با انجام یک عمل کوچک زیبایی این مشکل برطرف می‌شود و می‌توان به جوان‌سازی صورت کمک فراوانی کرد.

 جراحی پلک (بلفارو پلاستی) یک عمل متداول و آسان است که باعث برطرف شدن افتادگی پلک و پف زیر چشم‌ها می‌شود. در طول این عمل با برداشتن چربی و پوست اضافی از پلک‌های فوقانی و تحتانی، افتادگی پلک و پف دور چشم برطرف می‌شود. علاوه‌بر جوان و زیبا شدن پلک‌های شما این عمل باعث می‌شود افرادی که به دلیل افتادگی پلک دید مناسبی نداشته‌اند با برداشته شدن پوست اضافی محدوده دید‌شان بهبود پیدا کند.

این جراحی سرپایی بوده و فرد می‌تواند بسیار سریع به زندگی نرمال بر‌گردد. پیش از انجام جراحی حتما باید با متخصص زیبایی مشورت بشود تا ناحیه مورد عمل مشخص گردد. زیرا لزوما چهار پلک مورد جراحی قرار نمی‌گیرند بلکه شاید تنها یک یا دو پلک نیاز به عمل داشته باشند. انجام جراحی پلک باتوجه به پلک بالایی یا پایینی تفاوت‌هایی دارند که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

چه افرادی جراحی پلک (بلفارو پلاستی) انجام می‌دهند؟

قبل از جراحی پلک (بلفارو پلاستی) چه کار‌هایی باید انجام داد؟

در ابتدای کار شما باید یک جراح پلاستیک که متخصص عمل چشم نیز هست پیدا کنید. این کار را با تحقیق و مشورت زیاد انجام دهید و دکتر خود را با وسواس انتخاب کنید. زیرا موفقیت عمل به توانمندی دکتر جراح بسیار وابسته است. برای اینکه یک بلفاروپلاستی موفق داشته باشید به‌گونه‌ای که جای زخم‌ها قابل مشاهده نباشد و همچنین فرم پلک‌ها زیبا‌تر از گذشته باشد حتما به یک دکتر مجرب مراجعه کنید.

پس از انتخاب دکتر، خواسته خود را به‌طور صریح و صادقانه با دکتر در میان بگذارید تا او متوجه انتظار شما از انجام عمل بلفاروپلاستی باشد. دکتر متخصص باید سابقه پزشکی شما از جمله: جراحی‌هایی که در سال‌های گذشته انجام دادید، بیماری و آلرژی‌هایی که دارید و داروهای که در حال مصرف آن‌ها هستید را مورد مطالعه قرار دهد. سپس دکتر باید معاینه جسمی مراجعه کننده را انجام دهد.

در ابتدا پلک‌ها مورد اندازه گیری قرار می‌گیرند و آزمایش تولید اشک گرفته می‌شود. سپس با انجام بینایی‌سنجی دامنه محیطی دید مورد بررسی قرار می‌گیرد. برخی متخصصین با عکاسی از پلک‌ها از زوایای مختلف آنچه قرار است در عمل اتفاق بی‌افتد را طرح‌ریزی می‌کنند.

در مرحله آمادگی برای جراحی پلک (بلفارو پلاستی) متخصص به شما توصیه می‌کند که از مصرف دارو‌هایی که باعث تشدید خونریزی می‌شوند برای مدتی پرهیز کنید. قرص آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و برخی مکمل‌های گیاهی چنین ویژگی دارند. همچنین باید با شخصی برای همراهی هماهنگ کنید.

 زیرا با وجود سرپایی بودن عمل، قدرت بینایی شما برای چند روز دچار مشکل است و قادر به پیاده‌روی یا رانندگی بدون همراه نیستید. اگر شما عادت به مصرف دخانیات دارید باید این کار را برای چند هفته قبل از عمل ترک کنید. زیرا دود سیگار فرآیند بهبودی شما را طولانی‌تر می‌کند. در ضمن بهتر است بعد از عمل تا مدتی در اطراف افراد سیگاری نباشید.

جراحی پلک (بلفارو پلاستی) به چه شکل انجام می‌گیرد؟

همانطور که پیش‌تر ذکر شد عمل جراحی باتوجه به بالا یا پایین بودن پلک تفاوت می‌کند. به‌طور کلی بلفاروپلاستی به سه شیوه انجام می‌گیرد که در اینجا آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

مراحل جراحی افتادگی پلک

جراحی پلک بالا

پلک بالا با افزایش سن حالت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد. همچنین تجمع چربی در زیر ابرو سبب افتادگی بیشتر پلک می‌شود. جراح با ایجاد برش‌هایی موازی با چین‌های پلک، چربی و مقداری از پوست را بر‌می‌دارد. به‌دلیل چین‌های بالای پلک محل بخیه و اسکار بعد از عمل دیده نمی‌شود. گاهی برداشتن بافت توسط لیزر صورت می‌گیرد.

جراحی پلک پایین

این بخش از جراحی پلک (بلفارو پلاستی) برای برطرف کردن پف زیر چشم و از‌بین بردن چین و چروک‌ها انجام می‌گیرد. برخی متخصصین با ایجاد یک برش در زیر مژه‌ها عمل برداشتن کیسه‌های چربی و حذف پوست اضافی را انجام می‌دهند. در روشی دیگر متخصص با ایجاد برش‌هایی از داخل پلک پوست اضافی را برمی‌دارد. با این روش جراح قادر به برداشتن پوست اضافی نیست ولی دیگر رد جراحی به هیچ صورت دیده نخواهد شد.

جراحی پف پلک بالا

این جراحی در آسیای شرقی و برای افرادی که دارای چشم‌های بربری هستند مناسب است. جراح در این مدل عمل تنها با برش دادن بخش بالایی پلک و برداشتن بخش کوچکی از پوست یک چین مصنوعی ایجاد می‌کند که این دو پله شدن پلک بالایی به زیبایی آن می‌افزاید.

عوارض و خطرات احتمالی جراحی پلک (بلفارو پلاستی)

زمانی که عمل شما به پایان برسد قطعا برای مدتی تاری در دید خواهید داشت. این تاری به دلیل پماد روغنی است که در طول عمل داخل چشم ریخته می‌شود. همچنین حساسیت به نور، پلک‌های پفی و بی حس، بینایی دوگانه و درد در  ناحیه اطراف چشم بسیار محتمل است. تا چند روز پس از عمل دور چشمان شما کبود و سیاه خواهد بود. برای دیدن نتیجه جراحی باید شکیبا باشید. گاهی ثمره بلفاروپلاستی پس از چند ماه مشخص می‌گردد.

جراحی پلک (بلفارو پلاستی) عمل سختی نیست. ولی اگر جراح تبحر زیادی در انجام عمل نداشته باشد و با دقت فراوان این کار را انجام ندهد امکان دارد یک یا چند مورد مشکل پیش بیاید. شاید لیفت پلک باعث مشکلات پلک زدن و مانع از بسته شدن کامل پلک بشود. همچنین امکان خشک شدن غده‌های اشک به صورت نادر وجود دارد. عمل ناشیانه امکان به‌وجود آمدن اسکار و جای بخیه بدشکل را نیز به‌دنبال دارد.

عمل بد امکان آسیب به عضلات چشم را افزایش می‌دهد. اگر شخص مراقبت‌های لازم بعد از عمل را رعایت نکند احتمال عفونت، خونریزی، برگشتن پلک و آسیب به بینایی وجود دارد. صدمات جدی ممکن است جراحی‌های مجدد بر روی پلک را به‌دنبال داشته باشد.

چه مراقبت‌هایی پس از عمل ضروری است؟

پس از اتمام عمل و خارج شدن از اتاق ریکاوری هر ساعت به مدت ده دقیقه یک بسته یخ روی چشم‌های خود قرار دهید. این کار را تا پایان شب تکرار کنید و در روز بعد نیز چهار پنج بار از بسته یخ استفاده کنید. در دوران نقاحت پاکیزه نگه داشتن چشم بسیار مهم است. حتما از پماد‌ها و خط چشم‌های تجویزی دکتر به صورت مداوم استفاده کنید.

حدود دو هفته از برداشتن اشیا سنگین، شنا کردن، زدن لنز‌های تماسی و فعالیت‌های شدید خودداری کنید. همانطور که قبل‌تر ذکر شد از استعمال دخانیات در طول دوره بهبودی پرهیز کنید و باوجود خارش و سوزش‌های محتمل از مالیدن پلک‌ها خودداری کنید.

به‌طور معمول پس از یک هفته تا ده روز می‌توان برای باز کردن بخیه به دکتر مراجعه کرد و پس از دو هفته شما قادر خواهید بود به زندگی نرمال برگردید. بهتر است پس از جراحی پلک (بلفارو پلاستی) فردی به‌عنوان پرستار در اموری همچون رانندگی و سایر فعالیت‌های روزمره به شما کمک کند.

نتایج جراحی پلک

نکاتی که بهتر است در مورد جراحی پلک (بلفارو پلاستی) بدانید

  • این جراحی محدودیت خاصی ندارد ولی بهتر است که پس از 30 سالگی اقدام به عمل پلک بکنید
  • مدت زمان جراحی بسته به میزان پیچیدگی عمل است. گاهی بلفاروپلاستی نیم ساعت طول می‌کشد و گاهی تا 3 ساعت زمان می‌برد.
  • پس از اتمام عمل فرد به مدت چند ساعت تحت تاثیر دارو‌های بی‌حسی خواهد بود ولی پس از آن به مدت 2 تا 3 روز برای کاهش درد باید از دارو‌های مسکن تجویز شده استفاده کند.
  • در کنار بلفاروپلاستی می‌توانید با انجام لیفت ابرو یا لیفت کامل صورت تمام چین و چروک صورت خود را از بین ببرید. همچنین تزریق زیر چشم و روش‌های پلاسما درمان‌های کوتاه مدتی هستند که می‌توان به جای جراحی پلک انجام داد.
  • هیچ عملی بدون اسکار و رد زخم نیست. ولی اگر جراح شما یک متخصص پلاستیک ماهر باشید می‌تواند عمل را طوری انجام بدهد که اسکار‌ها در چین‌های طبیعی پلک پنهان شوند
  • با گذشت چند سال از جراحی پلک (بلفارو پلاستی) امکان افتادگی دوباره پلک و تجمع چربی وجود دارد و شما امکان تکرار جراحی را دارید.

پس از گذشت یک هفته از عمل شما می‌توانید دوباره از لوازم آرایشی استفاده کنید و بعد از دو هفته امکان استفاده از لنز‌های تماسی را دارید ولی حتما با دکتر خود مشورت‌های لازم را انجام دهید.